Motocyklisci.Net
Forum Motocyklisci.Net
Motocyklisci.Net

Kupiłeś trzeci kask i drugi motocykl, a świat się nie cieszy? My Cię zrozumiemy! :D

FAQFAQ   SzukajSzukaj   ZarejestrowaniZarejestrowani   ZlotowiczeZlotowicze   RejestracjaRejestracja   <b><u>Twój profil</u></b>Twój profil   Prywatne WiadomościPrywatne Wiadomości   LogowanieLogowanie 

Mokro w gaciach... znacie to?
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna Forum -> Hala główna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość

Kuncfot
Admin
Admin

PostWysłany: Pon Maj 17, 2010 8:57 am    Temat postu: Mokro w gaciach... znacie to? Odpowiedz z cytatem

Kupiłem sobie jakiś miesiac temu pierwsze skórzaste spodnie i wszystko jest ok fajne wygodnie nie jest ani gorąco ani zimno.
W deszczu natomiast przeciekają mi w jednym miejscu - na dupie Rolling Eyes
czy to normalne dla skóry że miejsce styku z siodełkiem przecieka, czy powinienem je reklamować...?
Dodam tylko, że nie miałem nigdy doświadczenia ze skórzanymi spodniami więc może to normalka. W takim układzie macie jakieś patenty by jajka były suche Smile

PawelACE
Nadzwyczaj Aktywny Zlotowicz

PostWysłany: Pon Maj 17, 2010 9:23 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

beda Ci przecieakc bo to skora, po co takie kupowales zamiast texow albo texow polaczonych ze skora i membrana Question

nawet w lato gdy sucho mozesz miec dupe mokra od pocenia sie, zwyczajnie, ale mozesz zaradzic, ja np zrobilem sobie takie koraliki jak do auta i mialem to w Varadero, Tigerze i ST i sie sprawdza, dupa jest sucha (bo jest dostep powietrza), no i mniej bloi bo te kuleczki jednak masuja

acha kuleczki wsadzane w dupe na zylce czy sznurku chyba nie zadzialaja antypotnie i deszczowo ale przyjemnosc moze byc wieksza, nei wiem bo jeszcze nie probowalem ale moze ktos ma jakies doswiadczenie i sie podzieli

sobol
Aktywny zlotowicz
Aktywny zlotowicz

PostWysłany: Pon Maj 17, 2010 10:22 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z kuleczkami za bardzo też nie mam doświadczenia Wink
skóra wymaga trochę zabiegów - co jakiś czas wypadało by ją natłuszczać (oliwka czy inna wazelina) i stosować impregnaty, ja mam taki z daichmana do obuwia
mi podczas deszczy przecieka przez rozporek (do wewnątrz) Bardzo Happy - tu zdaje egazamin taśma MacGyvera Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

Żaku
NAW - Chociaż Zlotowicz
NAW - Chociaż Zlotowicz

PostWysłany: Pon Maj 17, 2010 10:43 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kiedyś jeździłem w kurtce ze skóry bydlęcej która kupiłem w Tarborze. Na początku było super bo jedyne miejsce gdzie przesiąkała to suwak od kieszeni, ale z czasem pomimo natłuszczania zaczęła coraz bardziej nasiąkać.
Spodnie na dupsku dla tego szybciej puszczają bo siedzisko działa jak dłoń którą wciera się krem czy coś takiego poprzez ciągłe masowanie. Proponował bym jednak zakładanie spodni przeciw deszczowych a jazdę w samej skórze jeśli nie ma membran pozostawił bym na suche dni.

Kuncfot
Admin
Admin

PostWysłany: Pon Maj 17, 2010 10:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No mam wlasnie kurtke i spodnie z Tarboru.
Kurtka ma z 5 lat i jeździłem w niej w deszczu chodziłem po śniegu i nigdy nie przemiękła, spodnie natomiast są nowe i całe są suche nawet podczas konkretnych ostatnio deszczy, za wyjątkiem tylka co za masakra

Żaku
NAW - Chociaż Zlotowicz
NAW - Chociaż Zlotowicz

PostWysłany: Pon Maj 17, 2010 11:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niektóre tkaniny maja taką przypadłość, że jeśli od wewnętrznej strony ich się nie dotyka lub nie są opięte na czymś to jest spoko, ale wystarczy potrzeć ręką i leci woda. Tak jest np. w przypadku tropików w niektórych namiotach. Podobnie bywa w przypadku kurtek i spodni. W częściach gdzie nie są napięte jest ok. ale np. kolana, uda, barki czy dupsko to z tym jest już różnie.

Wojtala
Administrator działu KILOMETRY

PostWysłany: Pon Maj 17, 2010 5:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kup w sportowym spodnie od sztormiaka i przed deszczem zakładaj ( upierdliwe trochę ) lub tekstylne z wypinaną membraną. Niestety trzyma tylko Goretex. Reszta puszcza po jakimś czasie deszczu. Wróciłem do starej kurtki IXS z gore, bo Arlen Ness puszcza na rękawach.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Adres AIM Yahoo Messenger MSN Messenger

Atomek
Aktywny zlotowicz
Aktywny zlotowicz

PostWysłany: Pon Maj 17, 2010 11:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Shocked Dupa, kuleczka w dupie, wazelina, mokro - czy ja się zalogowałem na właściwe forum?

PawelACE

PostWysłany: Wto Maj 18, 2010 9:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no widzisz, widac az tak bardzo od MF sie nie roznimy

a w temacie, masz jakies doswiadczenia?, no nie wstydz sie tylko podziel z kolegami doswiadczeniami, ja sie podzielilem ale nastepcow jak do tej pory nie widzialem, wstydza sie czy wola miec mokre lub zapocone dupy i jajka? Razz

DarekF6C

PostWysłany: Wto Maj 18, 2010 10:10 am    Temat postu: Re: Mokro w gaciach... znacie to? Odpowiedz z cytatem

Kuncfot napisał:
Kupiłem sobie jakiś miesiac temu pierwsze skórzaste spodnie i wszystko jest ok fajne wygodnie nie jest ani gorąco ani zimno.
W deszczu natomiast przeciekają mi w jednym miejscu - na dupie Rolling Eyes
czy to normalne dla skóry że miejsce styku z siodełkiem przecieka, czy powinienem je reklamować...?
Dodam tylko, że nie miałem nigdy doświadczenia ze skórzanymi spodniami więc może to normalka. W takim układzie macie jakieś patenty by jajka były suche Smile

Można kupić spodnie skórzane z membraną np. Halvarssons. Są drogie ale dobre.

MeFFisto
Aktywny zlotowicz
Aktywny zlotowicz

PostWysłany: Wto Maj 18, 2010 11:08 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tarbor ma chyba poważne problemy z impregnowaniem swoich produktów Sad
We wrześniu 2009 zakupiłem u nich skórzane rękawice motocyklowe, które na pierwszym wyjeździe testowałem w deszczu i niestety przemokły prawie od razu, a co gorsza - odbarwiły się Evil or Very Mad
Więc zwłaszcza w przypadku nowych gaci odbarwienia mogą irytować i wyglądać nieciekawie Sad
Podsumowując: z tego co widzę, to Tarbor to chyba niska półka na rynku skórzanych ciuchów - w tym roku testuje ich buty - i zobaczymy jak będą wyglądały pod koniec sezonu...

dziki
NAW - Chociaż Zlotowicz
NAW - Chociaż Zlotowicz

PostWysłany: Wto Maj 18, 2010 11:44 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kiedyś kupiłem cieńkie skórzane rękawiczki bez palców firmy Wittchen do jazdy autem.

Nie powiem jak wyglądały moje dłonie po przejechaniu 300km Smile))

Kuncfot
Admin
Admin

PostWysłany: Wto Maj 18, 2010 12:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jako ze do sklepu tarboru mam rzut beretem mam kilka rzeczy od nich kurtka wspomniana super sie sprawuje nigdy nie przemiekla, rekawiczki miekna ale po dluzszej jezdzie w deszczu, spodnie cale suche za wyjatkiem jajek (moze cholera faktycznie przez rozporek...) nie jest to najwyzsza polka ale nie jest bardzo zle...

ACE ale jak Ty te kulki se montujesz masz jakieś fotki?

DarekF6C

PostWysłany: Wto Maj 18, 2010 3:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MeFFisto napisał:
Tarbor ma chyba poważne problemy z impregnowaniem swoich produktów Sad
We wrześniu 2009 zakupiłem u nich skórzane rękawice motocyklowe, które na pierwszym wyjeździe testowałem w deszczu i niestety przemokły prawie od razu, a co gorsza - odbarwiły się Evil or Very Mad
Więc zwłaszcza w przypadku nowych gaci odbarwienia mogą irytować i wyglądać nieciekawie Sad
Podsumowując: z tego co widzę, to Tarbor to chyba niska półka na rynku skórzanych ciuchów - w tym roku testuje ich buty - i zobaczymy jak będą wyglądały pod koniec sezonu...

Cudów nie ma. Zwykłe rękawice skórzane bez membrany choćby nie wiem jak impregnować zawsze będą przeciekać bo maja za dużo szwów.

Wojtala

PostWysłany: Wto Maj 18, 2010 4:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A skórzane rękawice z membraną śmierdzą jak cholera!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Adres AIM Yahoo Messenger MSN Messenger
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna Forum -> Hala główna Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 1 z 7

Skocz do: